Leren is te Leren
Leren is te Leren
 

Wie ben ik?

 

Ik ben José van den Elzen en woon in Heemskerk.

Vijfentwintig jaar heb ik in het basisonderwijs gewerkt als leerkracht, remedial teacher en intern begeleider. Mijn drijfveer was altijd al: "hoe kan dit specifieke kind nog beter tot zijn recht komen" en "halen we er wel uit wat er in zit?"

 

In 1999 ben ik mijn eigen praktijk begonnen met een paar kinderen met Downsyndroom.
Destijds waren ze drie jaar. Ik kreeg contact met de Stichting Scope van Hedianne Bosch (www.stichtingscope.nl). Haar ideeën en werkwijze spraken me heel erg aan en werden een richtlijn voor mijn manier van werken. Zij heeft Leespraat en de Rekenlijn ontwikkeld.
Daarnaast kwam ik met Stibco.(www.stibco.nl) in aanraking.


Stibco, Stichting Scope en de kinderen die ik ondertussen begeleid heb, hebben mij ervan overtuigd dat het zinvol is om ook kinderen met ontwikkelingsproblemen te stimuleren om na te gaan denken. Overigens pas ik de werkwijze die ik bij Stibco geleerd heb (mediërend leren) ook toe bij veel andere kinderen. Deze is voor alle kinderen geschikt.


Elk kind heeft zijn eigen manier van leren. Op veel scholen wordt de leerstof nog op een manier aangeboden die minder geschikt is voor beelddenkers. De Kernvisiemethode sluit hier mooi op aan.

Het werken in een één op één situatie geeft mij de mogelijkheid om echt bij deze kinderen aan te sluiten en ze te bieden wat ze nodig hebben.

 

Opleiding

 

Pabo, MO- A Pedagogiek, akte speciaal onderwijs, IVP opleiding Feuerstein (Stibco) ICELP gecertificeerd, denkstimulering/ mediërend leren (Stibco), spel (Stibco), Dynamic Assessment van Tzuriël, begeleidster, consulente en docente Leespraat, begeleidster Rekenvoorbereiding en Rekenlijn, consulente Rekenlijn van Hedianne Bosch van Stichting Scope, Kernvisiemethode (beelddenken).

 


© leren is te leren